Zsubrits Katalin

Classical pianist

Koncerteket adott:

Ázsia

Indonézia

Közel-Kelet

Kuwait, Quatar, Dubai, Abu Dhabi

USA

Egyesült Királyság

Magyarország

Zsubrits Katalin soproni születésű, világot járt zongoraművész, aki aki a fertődi Haydn Zeneiskolában kezdte, majd Budapesten folytatta zenei tanulmányait. Zenei diplomáit Londonban és Cardiffban szerezte (University of Wales – Wales International Academy of Voice, posztgraduális diploma).

Nyolc évet töltött a Közel-Keleten, ahol megszakítások nélkül szerződtették szóló zongoristaként Kuwaitban, Qatarban, Dubaiban valamint Abu Dhabiban, de még Indonéziában is szerződtettek fél évig egy magyar zongoraötös tagjaként.

Operaénekesekkel 2017 óta dolgozik. 2018-2019-ben az Abu Dhabiban alakult ’Rachel Mills – Katalin Zsubrits’ szoprán – zongora duójával koncertezett az USA-ban, az Arab Emirátusokban, Magyarországon és az Egyesült Királyságban. 2020-ban a Bécsi Opera Akadémia Don Giovanni produkciójában vett részt, illetve dolgozott Cardiffban a Mozart Figaro házasságán (Mid Wales Opera). 2021 novemberétől a Budapesti Operaház által szervezett opera produkciókban és koncerteken vesz részt. 2022. január 8-án volt hallható Donizetti – Viva la mamma! zongorás keresztmetszete a budapesti Eiffel műhelyházban, mely egy hétig online is megtekinthető volt az Operaház facebook oldalán.

Katalin YouTube csatornája nagyon sikeres, sok igényes klasszikus zongora felvétellel gazdagítja a palettát (Magyar Rádió, Pannonia Stúdió).

2022 februárjában útjára indította az Opera Stúdió Sopron-t, mely a tervek szerint a magyar és nemzetközi opera élet kiválóságait hozza majd Sopronba, ezzel gazdagítva annak kulturális összképét.

Zsubrits Katalin Opera Studio Sopron