Alessandro Pagliazzi

karmester, zongoraművész & énektanár

Maestro Alessandro Pagliazzi (karmester, zongoraművész) Firenzében, Olaszországban született operaénekes szülők gyermekeként. Először zongorázni tanult a “G. Frescobaldi” Konzervatóriumban, ahol kitüntetéssel végzett és a koncerteknek köszönhetően neve elkezdett ismertté válni, mint korrepetitor. Ezt követően kórusvezénylést tanult M ° R.Gabbianinál, majd karmester szakra járt Becsben (Konservatorium der Stadt Wien), ahol GMD Prof. R.Schwarz és Prof. G.Mark irányítása alatt tanult. ’Cum Laude’ diplomázott 1999-ben. Részt vett Prof. Acél Ervin, V. Fedosejev és Gianfranco Rivoli mesterkurzusain.

Karmesteri pályája Cape Townban (Fokváros, Dél-Afrika) a “Nico Malan Opera Theatre” –ben kezdődött a “Carmen” és “Aida” operákkal. Alessandro azóta számos koncertet és opera produkciót vezényelt. A moszkvai “Bolshoi Theatre”-ben kórus-és asszisztens karmester volt a Turandot és Falstaff produkciókban. Vezényelt még Ausztriában (Baden, St. Margarethen, Gars am Kamp) illetve az alábbi városokban: Bratislavában, Kosice, Neuchatel (Svájc), továbbá Norvégiában, Magyarországon, Észtországban, Litvániában és Görögországban.

Gyakran zsűrizett énekversenyeken, és mint oktató rendszeresen vesz részt mesterkurzusokon Svájcban, Norvégiában és Litvániában. Bécsben rendszeresen foglalkozik énekesekkel és lép fel olyan kimagasló énekművészekkel, mint KS. Peter Dvorsky és KS. Neil Shicoff.

Alessandro Pagliazzi Opera Studio Sopron