Hongyu Chen

A Belső-Mongóliában született fiatal bariton, Hongyu Chen 2017-ben kitüntetéssel diplomázott a Saari Zeneművészeti Egyetemen (Konzertexamen énekdoktori fokozat Németországban), Eva Randová irányítása alatt. Mesterképzését a legmagasabb pontszámmal végezte a Mannheimi Operaiskolában Rudolf Piernay vezetésével.

Nemzetközi versenyek többszörös díjazottjaként az 53. Anton Dvorak nemzetközi énekverseny (Csehország), a 18. Ada Sari nemzetközi énekverseny (Lengyelország), a 18. Imrich Godin Nemzetközi Énekverseny (Szlovákia), a Concours de Chant Lyrique à Paris UPMCF (Franciaország), az 5. Int. JEJ Reszkow Énekverseny (Lengyelország), a 23. Nemzetközi Énekverseny Kammeroper Schloss Rheinsberg Németországban stb., művészi pályafutását a Friedrich Ebert Alapítvány, a Wilhelm Müller Alapítvány, a Richard Wagner Alapítvány és a Yehudi Menuhin Alapítvány „Élő Zene” támogatta. Most”.

Fellépett a Frankfurti Operában, a Bayreuthi Festspiele-ben (Haus Wahnfried), a Tiroler Festspiele-ben, az Opéra-Théâtre de Metz Métropole-ban, a Weimari Nemzeti Színházban, a Theater Nordhausenben és a Szegedi Nemzeti Színházban. Kiterjedt koncertmunkái Hongyu Chent számos európai országba és Ázsiába vitték, és olyan neves zenekarokkal való együttműködéshez vezetett, mint a Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, a Brandenburgi Állami Zenekar, a Prágai Filharmonikusok, az Orchestre National de Lorraine és olyan karmesterekkel, mint Christian Thielemann. , Helmut Rilling, Gustav Kuhn, Heribert Beissel és Stefan Sanderling.

2018-tól a kínai Belső-Mongólia Művészeti Egyetemen és Magyarországon a Szegedi Tudományegyetemen tölt be oktatói pozíciót, valamint vendégprofesszorként mesterkurzusokat tart Kínában és Európában.

Hongyu Chen Opera Stúdió Sopron